Kavga Ederken bile Saygı Sınırı Aşılmamalı

Ailemizle, eşimizle, kendimizle, arkadaşımızla kavga edebiliriz; bu hayatın doğal bir parçasıdır. Ancak, kavga ederken öfkeyle söyleyeceğiniz sözler daha sonra tamiri zor durumlara yol açabilir.

Boşanmak istiyorum!

Her zaman uzlaşma yolunu aramaya açık olun. Bazen söylediğiniz şeylerin geri dönüşü olmaz. Özür dilemek de işe yaramayabilir. Bu cümleyi söylemeyin çünkü geri dönülmez bir yola girebilirsiniz.

Tıpkı baban gibisin!

Birilerini aile fertlerine benzetmek, sadece o şahsa değil benzettiğiniz kişiye de hakaret etmek anlamına gelir. Herkes bir birey olarak görünmek ister, onu herhangi birine benzetmeyin.

Küfür etmeyin

Onu aşağılayacak kelimeler söylemeyin. Kişiliğine ve yapısına karşı hakaret içeren sıfatlar takmayın. Pislik, korkak vs…

Çocuk senin yüzünden böyle oldu

Çocuğunuzu kavganın konusu haline getirmeyin. O sizin aranızda bir piyon değil. Çocukları tartışmaların dışında tutun.

Sürekli aynı şeyi anlatmak

Geçmişte olmuş bir olayı sürekli önüne çıkararak kavga konusu haline getirmeyin. Yıllar önce olmuş ve bitmiş bir olayı sürekli gündemde tutmayın.

Her zaman böylesin

Onda şikayetçi olduğunuz konuları kavga sırasında yüzüne vurarak, onu düzeltemezsiniz. Tam tersi, olayın abartılmasına sebep olursunuz.

Neden sinirlendin?

Madem suçlu değilsin neden sinirleniyorsun cümlesi, karşınızdakinin sinir kat sayısını ikiye katlayacaktır. İnsanlara kavga ederken enden sinirlendiğini sormak, yaraya tuz basmak demektir.

Benimle şimdi konuşacaksın!

Sizinle hemen o anda konuşmasını istemeniz, onu zorlamak ve gerginleştirmekten başka işe yaramaz. Gerçekten konuşmak istiyorsanız, ikiniz için de uygun zamanı beklemelisiniz.

Hepsi senin suçun

Uçağı kaçırmaktan, yağmurun yağmasına kadar her şey için onu suçlarsanız, bir süre sonra sizin söylediklerinizin bir değeri kalmayacaktır.

Şiddete sevk etmek

Beden dili şiddete doğru yönlenmiş ama kendini kontrol eden birini şiddete yönlendirecek söylemlerde bulunmayın. “Bir de vuracak mısın, hadi vursana, erkeksen vursana” gibi kışkırtıcı cümlelerden sakının.

Randevu ve Seans Bilgisi İçin Tıklayın
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Merhabalar Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Bize Yazın yada Arayın 0 534 363 98 96